keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Ronjan Ja Eben pennut syntyivät

Ronja synnytys alkoi sunnuntaina aamuyöstä. Ronja oli levoton, läähätti, petasi ja ravasimme ulkona. Ruoka ei maistunut enää ollenkaan.
Lähes vuorokautta myöhemmin syntyi ensimmäinen tyttö. Sen jälkeen tyttöjä syntyikin peräkkäin neljä. Ensimmäinen poika syntyi aamulla puoli seitsemän jälkeen. Sen jälkeen Ronja lepäsi ja pohdimme jo oliko tämä tässä. Painelemalla mahan läpi tuntui kuitenkin vielä jotain, joten odottelimme. Viisi tuntia myöhemmin, kun olimme jo lääkäriin lähtöä pohtimassa syntyi reipas poika.
Ronja sekä me avustajat olimme väsyneitä, mutta pennut imivät hyvin ja Ronja rauhoittui nukkumaan.
Tiistaina aamupäivän Ronja oli levoton, ajattelimme sen johtuvat jälkipoltoista. Ronja alkoi kuitenkin ponnistella tuloksetta ja lähdimme koko sakki lääkäriin. Röntgen kuvassa näkyi vielä yksi pentu synnytyskanavassa. Ajattelimme sen olevan menetetty. Oksitosiinitipan avulla Ronja kuitenkin pian ponnisti terhakan pojan yli puolitoista vuorokautta ensimmäisen pennun syntymän jälkeen. Onneksi ei jouduttu leikkaukseen ja pentukin tuntui olevan kunnossa.
Lähdimme kiireesti kotiin, jotta Ronja pääsi omaan rauhaan pentuja hoitamaan ja lepäämään. Aika rankkaa sille varmasti oli joutua lähtemään ja huoli pennuista oli selvästi kova.
Laatikossa tuhisee siis tällä hetkellä seitsemän pentua. Neljä narttua ja kolme urosta.



Viimeisiä odotuksia

Ensimmäinen tyttö syntyi sänkyyn

Ensimmäinen tyttö klo 0:13

tytöt 

lepotauko





Matkalla

extra poika

Väsynyt äiti


Tytöt



Pojat, viimeksi syntynyt oikealla


1 kommentti:

  1. Voi miten suloisia!! Onnellinen ja väsynyt äiti <3
    Mahtavia kuvia <3 <3 <3 Sanaton...

    VastaaPoista